Туристички техничар

Туристички техничар је стуб сваке туристичке агенције, хотела или сеоског домаћинстава. Он организује рад осталих запослених. Даје потребна обавештења, предлаже, уговара и организује туристичке аранжмане (излете, екскурзије, стручне скупове, итд). Обезбеђује визе, прави прорачуне цена туристичких услуга. Припрема резервације за смештај, карте и пратећу документацију за путнике. Посредује између путника, хотела и превозника са циљем да се обезбеди квалитетна, комфорна услуга. Као рецепционер прихвата и организује смештај хотелских гостију. Ради у туристичким агенцијама, хотелима… Претежно ради у канцеларијама и другим пословним просторијама уз коришћење рачунара. Често је у контакту са људима.

По завршетку школовања ученици полажу матурски испит, а образовање могу да наставе на свим факултетима друштвеног смера као и на сродним високим струковним школама.

Туристички техничари треба да поседују следеће особине: тачност, стрпљење, толерантност, комуникативност, уредност, љубазност, истрајност и наравно поседовање опште културе. Нужно је и добро владање барем једним светским језиком. Овај образовни профил обезбеђује сигурно запослење у својој професији у ком можете исказати разне уметничке црте,уколико их поседујете, али и могућност даљег усавршавања.

Нови наставни план

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Стари наставни план

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

У школској 2020/2021. години је промењен наставни програм и план овог образовног профила.