Најчешће постављана питања

 

1. Колика је цена школарине за редовне ученике?

Школарина за редовне ученике,  за све образовне профиле, од  1.10. 2022. износи 1850 евра, а за све ученике који су раније уписани, школарина износи 1700 евра у динарској противвредности.

Поред тога, постоје различите могућности да се оствари попуст.

Првих десеторо пријављених приликом уписа остварују 25% попуста.

Ученици који заврше прву годину са одличним успехом такође добијају 20% попуста на школарину за наредну школску годину.

Ванредни кандидати, они који су на преквалификацији или доквалификацији могу да плаћају путем административне забране на 36 месеци.

2. Да ли је школа приватна?

Средња стручна школа „Захарија Стефановић Орфелин“ је приватна школа са верификацијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

3. Да ли је школа акредитована?

Да, школа је акредитована од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Настава се одвија према плановима и програмима које је Министарство просвете прописало и по којима се ради у државним школама.

4. Где се налазите?

Наша школа се налази у Ресавској 78, на општини Савски венац. У нашој близини налази се Клинички Центар, улице Кнеза Милоша и Немањина.

5. Колико је најмање бодова потребно за упис?

У нашој школи нема рангирања, ни полагања пријемног испита.

6. Да ли по завршетку ваше школе постоји могућност уписивања на факултет?

Упис на факултете је могућ за ученике који заврше  четворогодишње образовне профиле, за трогодишње образовне профиле неопходно је да ученици имају завршен четврти степен.

7. Од када постоји ваша школа?

Средња стручна школа „Захарија Стефановић Орфелин“ постоји од 2005. године. Њен првобитни назив је био Школа здравља и лепоте „Професионал“, назив је промењен 2013. године. Школа је добила назив по српском просветитељу, историчару и песнику, Захарију Стефановићу Орфелину (1726-1785).

8. Да ли у школи постоји и могућност ванредног образовања?

Поред редовне наставе постоје и могућности и за ванредно образовање за све смерове који постоје у школи. Поред тога, постоји могућност преквалификације и доквалификације.

9. Да ли школа омогућава практичну наставу и где?

Школа омогућава извођење практичне наставе и то у просторијама школе. У школи постоје опремњени салони за масажу, фризерски и козметички салон.

10. Колико ученика броји једно одељење?

У просеку одељења броје од 10 до 15 ученика. Овакав концепт наставе смишљен је да би се омогућила што квалитетнија настава и посвећeност сваком ученику.

11. Да ли ученици иду на екскурзије?

Матуранти школе иду на екскурзију у иностранству, док ученици нижих разреда одлазе на излете по Србији.