Гастрономија, као умеће припремања доброг јела, саставни је део културе живљења, а последњих година, појавом све интересантнијих емисија на тему гастрономије и кувања, као и укључивања јавних личности у њих, значајно је добила на популарности па је интересовање за занимање кувар и кулинарски техничар веома велико.
Услед тога овај позив је јако захтеван и одговоран. Зато је веома важно да школовање лица која ће се бавити овим послом буде квалитетно, одговорно и садржајно.
Након завршене средње школе спектар рада Кулинарског техничара је веома широк.
Кулинарски техничари се запошљавају у државним и приватним ресторанима, хотелима и угоститељским објектима.
Стицањем дипломе четвртог степена , добија се звање кулинарског техничара и могућност напредовања до главног кувара, као и широка проходност за наставак студија.
У школској 2021/2022. години је промењен наставни програм и план овог образовног профила.
Наставни план
Нови
Стари
У школској 2021/2022. години је промењен наставни програм и план овог образовног профила.