Кулинарски техничар

Гастрономија, као умеће припремања доброг јела, саставни је део културе живљења, а последњих година, појавом све интересантнијих емисија на тему гастрономије и кувања, као и укључивања јавних личности у њих, значајно је добила на популарности па је интересовање за занимање кувар и кулинарски техничар веома велико.

     Услед тога овај позив је јако захтеван и одговоран. Зато је веома важно да школовање лица која ће се бавити овим послом буде квалитетно, одговорно и садржајно.

Након завршене средње школе спектар рада Кулинарског техничара је веома широк.

Кулинарски техничари  се запошљавају у државним и приватним ресторанима, хотелима и угоститељским објектима.

Стицањем дипломе четвртог степена , добија се звање кулинарског техничара и могућност напредовања до главног кувара, као и широка проходност за наставак студија.

Наставни план